Nye regler baner vejen for byens højeste hotel i Esbjerg Towers

Visualisering: Tegnestuen BIG - Bjarke Ingels Group

Nye regler baner vejen for byens højeste hotel i Esbjerg Towers

Artikel af: Heidi Bjerre-Christensen og Ken Mathiesen citeret fra JydskeVestkysten publiceret 08. januar 2019 kl. 06:01.

Folkene bag Esbjerg Towers har modvilligt måttet planlægge med etablering af hotellejligheder i det højeste tårn på 17 etager.
Modvilligt må selskabet bag de markante kaktustårne på Tovværksgrunden, Esbjerg Towers ApS, indstille sig på at indrette i alt cirka 135 hotellejligheder i adskillige etager i det højeste af de tre tårne. Det oplyser Lars Kristensen, der er administrerende direktør i Esbjerg Towers ApS til JydskeVestkysten.

Erhvervsstyrelsen har overfor Esbjerg Kommune påpeget, at projektet er påvirket af lugt fra fiskemelvirksomheden TripleNine, og at en såkaldt luftspredningsberegning har vist, at bebyggelse i højder over 27 meter potentielt kan udsætte beboere i den højde og derover for såkaldt luftbelastning over grænseværdien. Det får den betydning, at der kun kan etableres erhverv såsom hotel eller kontorer i de øverste syv etager.

Det har aldrig været en drøm for os at bygge et hotel. Sagen er den, at ny lovgivning har sneget sig ind i løbet af processen, og jeg må indrømme, at vi i den grad fik svedige håndflader, da vi erfarede om indsigelsen fra Erhvervsstyrelsen.

Ifølge Lars Kristensen er det primært det højeste tårn på 17 etager, der påvirkes, men man har ikke ønsket at etablere kontorer, og derfor har man i stedet nødtvunget valgt at etablere hotellejligheder ...

Læs den fulde artikel i JydskeVestkysten.

Læs også "Historisk fiskelugt påvirker berømt prestigebyggeri"

HAR DU LYST TIL AT BO HER?

Så kom til første spadestik arrangementet den 4. juni kl 14:00 og få flere informationer.

Du kan anmode om en invitation her:

Gå til tilmelding her